2011. május 17., kedd

Olaszország legszebb településeinek a fesztiválja

Miért is írtam az előző blogbejegyzésben Olaszország legszebb településeiről? Egyrészt mert érdekes és hasznos kezdeményezés ez a klub, másrészt (főleg) mert a hétvégén a mi környékünkön, Montemarcellóban és Tellaróban rendezték meg Olaszország legszebb településeinek a fesztiválját.


Montemarcello Ameglia községhez tartozik (mi itt lakunk), de a barátaink Montemarcellóban élnek és mi is elég sok időt töltünk ott. A helyi kulturális és turisztikai szervezet (pro loco) tagjaiként pedig a fesztivál lebonyolításában is aktívan részt vettünk, bár a montemarcellói részt az önkormányzat szervezte, sajnos elég olaszosan, az utolsó pillanatban, kevés reklámmal, de végül is elég jól sikerült. Montemarcellóban csak néhány stand volt, többek között a Cinque Terre két településének, Manarola és Vernazza standjai, valamint a szintén a környéken található Varese Ligure standja, illetve még két távolabbi régióból is jött két falu.


Természetesen Montemarcellónak is volt egy standja, információs anyagokkal és kóstolókkal: volt itt pesto, szardella, olívaolaj, lekvár, rizstorta, marcellino (a cantuccinihez hasonló édesség). Nagy sikere volt:)

Ezenkívül helyi kézművesek, termesztők, árusok is kínálták portékájukat.

A fesztivál másik színhelye Tellaro volt. Itt több stand volt (Olaszország minden részéről érkeztek a települések képviselői), mivel ők voltak a fő szervezők, Montemarcellót csak később vonták be.


Az esemény célja egyébként a turizmus elősegítése volt a két településen: Tellaro a télen a földcsuszamlás miatt hónapokig szinte teljesen el volt zárva a külvilágtól, mostanra az út egy részét helyrehozták, járható lett, de egy kis reklám sosem árt, Montemarcello csodálatos strandját, Punta Corvót pedig sajnos le kellett zárni szintén földcsuszamlás miatt, így ebben a faluban a turizmus igencsak visszaesett.


Az egyik fotós készített egy összeállítást erről a hétvégéről. Elég hosszú, több, mint 8 perc, de 7:15 és 7:45 között én is látható vagyok többször.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése