2011. május 16., hétfő

Olaszország legszebb települései – I borghi più belli d’Italia


Vernazza, Sp
A “borgo” szót elég nehéz lefordítani magyarra: kisebb települést jelöl, jellegzetes utcákkal, sikátorokkal. Mivel Olaszország egyébként is rengeteg látnivalóval rendelkezik, ezek a kis települések sokszor elsikkadnak a híresebb nevezetességek mellett, pedig pont az ilyen helyek szolgálnak kellemes meglepetésekkel. 10 évvel ezelőtt jött létre ez a klub, ami azóta már igencsak sok települést tudhat tagjának.

Glorenza, Bz
A klub célja éppen az, hogy Olaszországnak ezek a kis gyöngyszemei ne merüljenek a feledés homályába, a belföldi turizmust elősegítve ezekre a sokszor ismeretlen helyekre is elcsábítsák az olaszokat. Hiszen sokszor éppen a lakóhelyünk környékén lehet ilyen kis pár száz vagy ezer fős falvakat találni, ahol a megélhetés igen komoly problémát is jelenthet a helyieknek, akik nem akarnak elvándorolni onnan.


Montemarcello, Sp
A http://www.borghitalia.it/ oldalán lehet egy aktuális listát találni ezekről a településekről. A térkép segítségével még az is elboldogul, aki nem tud olaszul, elég a régióra kattintani.

Manarola, Sp
Ebben a blogbejegyzésben találtok néhány képet azokról a településekről, ahol már jártam.

Tellaro, Sp

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése