2011. március 15., kedd

Serpenyős krumpli és gomba – Padellata di funghi e patate


Ismét egy köret, ráadásul a “Miért is nem gondoltam rá hamarabb?” kategóriából. Na, de erre vannak az újságok … Inkább őszi és téli recept, de mivel gomba és krumpli mindig kapható, máskor is elkészíthető.
Hozzávalók (2 személyre):
  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg gomba
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy kis petrezselyem, rozmaring, zsálya és kakukkfű
  • só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
  1. 15-20 perc alatt, gyakori kevergetés közben pirítsuk meg a kockákra vágott krumplit egy serpenyőben egy kis olívaolajon.
  2. Egy másik serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat, egy gerezd fokhagymát, majd a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg el nem párolgott a gomba leve.
  3. Ezután adjuk hozzá a gombát a krumplihoz, dobjuk ki a fokhagymát és pirítsuk 2 percig.
  4. A végén sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá még egy kis petrezselymet, rozmaringot, zsályát és kakukkfüvet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése