Ismét egy főleg nyári recept. Én köretként szoktam használni hús mellé vacsorára ezt a töltött paradicsomot, mivel délben nincs kedvem bekapcsolni a sütőt, de könnyű nyári ebédnek is jó lehet kenyérrel.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db közepes nagyságú paradicsom
- fél fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 2 gerezd, apróra vágott fokhagyma
- 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
- 2 db szardellafilé
- 1 evőkanálnyi kapribogyó
- 8 db olajbogyó
- reszelt parmezánsajt
- só, bors, olívaolaj
- (díszítéshez bazsalikom)
- Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk le a tetejét (kalapját) és egy kanállal kaparjuk ki a belsejét, majd vágjuk apróra a paradicsom húsát. (A magok egy részét távolítsuk el.)
- Enyhén sózzuk meg a paradicsomot belülről, majd fejjel lefelé fordítva egy rácson hagyjuk egy kicsit száradni.
- Közben tegyünk egy serpenyőbe egy kis olívaolajat, az apróra vágott vöröshagymát, dinszteljük egy kis ideig, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet. Keverjük meg, majd tegyük hozzá a szintén apróra vágott szardellafilét, a kapribogyót, az olajbogyót, kb. 2 evőkanálnyi reszelt parmezánsajtot, a paradicsom húsát, sózzuk, borsozzuk. Kevergessük kb. 1 percig.
- Töltsük meg a paradicsomokat az elkészült töltelékkel, szórjuk meg reszelt parmezánsajttal, majd helyezzük rá a paradicsomok korábban levágott tetejét (kalapját).
- Olajozzunk ki vékonyan egy tepsit, helyezzük bele a a töltött paradicsomokat, majd süssük kb. 15 percig a 170° C-ra előmelegített sütőben. Tálaláskor díszítsük bazsalikomlevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése