Hozzávalók:
- farfalle tészta
- 2 db kisebb cukkini
- kb. 10 dkg tisztított, fagyasztott rák
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg mozzarella
- fél gerezd fokhagyma
- fél dl fehér bor
- só, bors, olívaolaj
- Tegyük fel a vizet a tésztához főni.
- Vágjuk félbe a paradicsomot. Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olívaolajat, adjuk hozzá a paradicsomot és süssük pár percig. Néhányszor keverjük meg. Amikor kész, vegyük le a tűzről és tegyük fére, hagyjuk kihűlni.
- Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a darabokra vágott cukkinit. Kevergessük pár percig, majd tegyük hozzá a rákokat is. Keverjük meg újra, majd locsoljuk rá fehér bort. Hagyjuk elpárologni. Sózzuk, borsozzuk.
- Közben főzzük ki a tésztát és hagyjuk kihűlni.
- A mozzarellát vágjuk darabokra.
- Adjuk a tésztához a mozzarellát, a cukkinis-rákos keveréket és a paradicsomdarabokat. Locsoljuk meg egy kicsi olívaolajjal és forgassuk át az egészet. Tálalás előtt hagyjuk egy kis időre pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése