2011. augusztus 21., vasárnap

Farfalle rákkal, cukkinivel, mozzarellával és paradicsommal

Egy újabb finom tészta, főleg a nyári melegben.


Hozzávalók:
  • farfalle tészta
  • 2 db kisebb cukkini
  • kb. 10 dkg tisztított, fagyasztott rák
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • fél gerezd fokhagyma
  • fél dl fehér bor
  • só, bors, olívaolaj
  1. Tegyük fel a vizet a tésztához főni.
  2. Vágjuk félbe a paradicsomot. Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olívaolajat, adjuk hozzá a paradicsomot és süssük pár percig. Néhányszor keverjük meg. Amikor kész, vegyük le a tűzről és tegyük fére, hagyjuk kihűlni.
  3. Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a darabokra vágott cukkinit. Kevergessük pár percig, majd tegyük hozzá a rákokat is. Keverjük meg újra, majd locsoljuk rá fehér bort. Hagyjuk elpárologni. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Közben főzzük ki a tésztát és hagyjuk kihűlni.
  5. A mozzarellát vágjuk darabokra.
  6. Adjuk a tésztához a mozzarellát, a cukkinis-rákos keveréket és a paradicsomdarabokat. Locsoljuk meg egy kicsi olívaolajjal és forgassuk át az egészet. Tálalás előtt hagyjuk egy kis időre pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése