2011. augusztus 6., szombat

Olasz nyári esték

Ami még tetszik ezen a környéken az az, hogy főleg nyáron ezer program közül lehet választani. Az alap persze az, hogy negyed-fél órát azért kell utazni hozzá, de itt ez teljesen természetes. Motorral meg a parkolás sem gond.
Milyen programok vannak tehát? Általában minden kis falucska rendez néhány festát, sagrát: itt általában lehet enni-inni, van zene meg az elmaradhatatlan kirakodó vásár. A sagra sokszor kapcsolódik valamilyen konkrét ételhez: pl. hal, kagyló, de akár polenta (kukoricakása) – ez nyáron kicsit furcsa, de van, illetve bármilyen helyi specialitás. Ezek mellett van mindig valamilyen koncert, ismertebb vagy ismeretlen előadókkal, különböző zenei irányzatok és nemzetek képviselőivel. Amiken mi voltunk az utóbbi két hétben: beszélgetés Linussal, a Radio Deejay (Olaszország egyik legismertebb rádiója) egyik deejay-ével, egy ausztrál duó, egy hawaii lány, egy kubai együttes koncertjei, Zucchero, szintén énekes lányának a koncertje. Nekik egyébként a környéken van egy házuk. Fel is teszek ide egy videót: 2010-ben vett részt ez a lány a san remó-i fesztiválon ezzel a dallal és ennek révén vált híressé. Nagyon szép hangja van, a dalai is jók, de nagyon nehéz lehet egy ilyen apa mint Zucchero lányaként szintén énekes karriert befutni.



Ma este meg pl. a kalózok ünnepe lesz Montemarcellóban, de oda nem tudunk elmenni, mert Marina di Massában viszont annak a tánciskolának lesz a bemutatója, ahova én is járok táncolni (salsát), így mi oda megyünk, mivel én is fellépek… Hm-hm…
Program tehát van bőven, nem beszélve a sok-sok diszkóról, egyéb szórakozóhelyről, amik közül sok a tengerparton van. Unatkozni lehetetlen!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése