2012. február 24., péntek

Sanremói Fesztivál – 2012

Ismét lezajlott a Sanremói Fesztivál. Ezúttal egyáltalán nem volt időm belenézni sem. Az én hiányom nem volt annyira érezhető, mert a műsor így is rekordnézettséget döntött. Évekkel korábban a fesztivál haldoklóban volt, mára azonban úgy tűnik rátaláltak a siker receptjére: beszélni róla mindenáron, lehetőleg kisebb-nagyobb botrányok révén + fiatalabb énekesek. A botrányokat idén Adriano Celentano és Belen Rodriguez szolgáltatták. Mindketten híresek egyébként arról, hogy szeretik megbotránkoztatni a közvéleményt. Celentano már a fesztivál előtt jól belehúzott: hatalmas sztárgázsi, sztárallűrök, majd vitatott monológjai a fesztiválon. Belen sem tagadta meg önmagát: derékig felsliccelt estélyi ruhája révén rögtön beindultak a találgatások: volt-e rajta bugyi? Aki esetleg emiatt nem tudna aludni, elmondom, hogy állítólag volt, valami új találmány, ami teljesen egybeolvad a testtel. Ezen bugyik eladása azóta az egekbe szökött. (Csak zárójelben kérdezem: nem gáz, hogy egy ország azon vitatkozik, viselt-e Belen bugyit vagy nem??)
Na, de hogy szót ejtsünk a zenéről is, mivel csak egy zenei fesztiválról van szó, idén a lányok taroltak. Az első helyezett Emma lett, aki egy tehetségkutató, az “Amici” révén vált ismertté, tavaly pedig második helyezést ért el a Modával a fesztiválon. Idén a “Non è l’inferno” című dallal indult és nyert.


A második helyezett Arisa lett. Elég érdekes lány, évekkel ezelőtt szintén a fesztiválon vált ismertté kicsit bugyuta, de fülbemászó dalával, a Sinceritával, azóta túl sokat nem tett le az asztalra zenei téren, más műsorokban: humoros előadásokban, zsűritagként viszont kellemes meglepetésnek bizonyult. “Ezüstérmes” dala a “La notte”.



A harmadik helyezett pedig Noemi lett, aki szintén egy tehetségkutató, az X-faktor felfedezettje, “Sono solo parole” című dalával.




A fiatalok kategóriájában (nem mintha a lányok olyan öregek lennénnek a maguk 28, 29, 30 évével) pedig egy 15 éves fiú nyert, Alessandro Casillo. Ő egy másik tehetségkutatóban, az “Io canto”-ban bukkant fel korábban.  

3 megjegyzés:

  1. Szia! Arisa pár éve nem a "Ma l'amore no" (vagy vmi ilyesmi) c. számával indult Sanremóban? Vagy egy másik évben esetleg volt a "Sincerita' " is? Nem mintha Arisa-fan lennék, csak kíváncsiságból :) További jó blogolást és buona giornata! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utánanéztem, mert hirtelen elbizonytalanodtam én is, azért is, mert a dalai egy kicsit egyformák. Arisa 2009-ben szerepelt először a Fesztiválon, a “Fiatalok” kategóriájában a “Sinceritá” című dallal, amit akkor meg is nyert. 2010-ben pedig a már általad is említett “Malamorenò”-val indult, immár a “Művészek” kategóriájában, de ott nem ért el komoly helyezést, a 10 döntős közé jutott csak be.

      Törlés
    2. Köszi az infót, a 2009-es szereplése valahogy nekem nem volt meg :)

      Törlés