2012. február 28., kedd

Elvetélt az egyik utas a Costa Concordia tragédiája után – Az év átverése

Hetekkel ezelőtt röppent fel az a hír, miszerint egy lány, aki babát várt és a szerencsétlenül járt Costa Concordián utazott, annak ellenére, hogy az elsők között szállt mentőcsónakba, az események hatására elvetélt. Nem hiszem, hogy lenne valaki, aki ne sajnálta volna rettenetesen ezt a lányt (a hírben még az is benne volt, hogy már két éve próbálkoztak párjával a teherbeeséssel). Aztán egyik este a Striscia la notiziában (szatírikus hírműsor az olasz tévében) kezdték el vizsgálni az ügyet: a médiában bemutatott fotókon szereplő lány nem ugyanaz volt, mint aki a tévéműsorokban szerepelt, akinek viszont a hangja más volt, mint aki állítólag telefonos interjút adott egy másik műsornak. Kezdett tehát gyanússá válni a hír, főleg amikor kiderült, hogy az állítólagos áldozat ügyvédje az a Giacinto Canzona, aki már több kacsát is felröppentett az olasz sajtóban: az úton 180-nal száguldó apáca vagy a gazdájától több, mint 10 millió eurót öröklő macska.
Végül is kiderült, hogy (szerencsére) nincs semmilyen utas, aki elvesztette volna a babáját, az egész mese az ügyvéd fantáziáját “dícséri”.
A többi hír még elmehetett volna a viccek kategóriájába, de ezzel Canzona már tényleg túllőtt a célon. Ennek ellenére fogadjunk, hogy rá nézve nem lesz semmi komoly következménye az ügynek, sőt inkább csak reklámként szolgál ez neki? (És hogy nem utoljára hallottunk róla?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése