2011. február 15., kedd

A sanremói fesztivál

Hetek óta adják a sanremói fesztivál reklámját a tévében, úgyhogy szerintem nincs olyan olasz, aki ne tudná, hogy ma este kezdődik. A 60-as, 70-es, 80-as években oly népszerű fesztivál mára talán kevésbé fontossá vált a sok tehetségkutató műsor mellett. Éppen ezért mindig megpróbálnak találni valamilyen okot, hogy már hetekkel-hónapokkal a fesztivál kezdete előtt beszédtéma legyen. Idén 2 műsorvezető kapott nagyobb szerepet a pletykákban: Elisabetta Canalis, aki George Clooney barátnője és az „összeházasodnak vagy nem” találgatások révén minden héten felmerült a neve a pletykalapokban, míg Belen Rodriguez mindegy, hogy mit csinál, a címlapokon szerepel. Ő egyébként tagadhatatlanul „nagy kedvencem”, aki esetleg nem ismerné: egy argentín showgirl, aki egy valóságshow-ban vált híressé, elsősorban picinyke bikinijének köszönhetően és azóta karrierje megmagyarázhatatlanul ível felfelé. Az utóbbi időben erre még rátett egy lapáttal a barátja, Fabrizio Corona is, Olaszország talán leghíresebb/-hírhedtebb lesifotósa, aki a Vallettopoli botrányba keveredett. Számomra mindenesetre érthetetlen, hogy lehet műsorvezetőnek választani olyan valakit, aki még nem is tudja rendesen kiejteni az olasz szavakat, neveket...

Kettőjük mellett szerencsére ott lesz Gianni Morandi (őt gondolom nem kell bemutani senkinek) és két komikus az Iene című műsorból: Luca Bizzarri és Paolo Kessisoglu is.
A sanremói fesztiválnak van magyar vonatkozása is: 2008-ban Osvárt Andrea volt az egyik társműsorvezető.
1984 óta a fődíj mellett bevezettek egy új kategóriát is, a Fiatal tehetségekét. Több híres olasz énekes, együttes kezdte tehát itt a  pályafutását: Eros Ramazotti, Zucchero, a Ricchi e poveri, Al Bano és Romino Power, Laura Pausini, Anna Tatangelo, Giorgia, Elisa. Sokszor persze nem az számít, hogy ki nyer, hanem inkább az, hogy a résztvevők közül ki tudja kamatoztatni a fesztivállal jött népszerűséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése