2011. február 9., szerda

Immaturi – Éretlenek

Az olasz mozikban jól kezdődött ez az év, több jó kis vígjátékot is adtak. Mi nemrégen az Immaturi (azaz Éretlenek) című filmet láttuk.
Mi a közös a következő személyekben? Giorgio gyermekpszichológus és komoly válságba kerül, amikor meghallja, hogy a felesége terhes. Lorenzo ingatlanügynök és 35 évesen esze ágában sincs otthagynia a szülői menedéket (még az emeletes ágyában alszik…). Luisa menedzserként dolgozik és egyedül neveli a lányát, aki gyakran kevésbé szétszórt és felnőttebb nála. Francesca szakácsként dolgozik egy étteremben és túlzott szerelmi étvágyán próbál úrrá lenni. Piero dj és feleséget és gyereket talál ki magának, hogy ne kelljen a barátnője túlzott elvárásaitól tartania.
Nos, ők egy osztályba jártak kb. 20 éve és most az Oktatási Minisztérium érvénytelenítette az érettségijüket, emiatt újra le kell tenniük a vizsgát. A régi barátok tehát újra találkoznak.
Szórakoztató film, kicsit bizarr alapötlettel (újra leérettségizni), ami a humoros jelenetek mellett érdekes betekintést ad a mai 30-40 évesek világába és így amellett, hogy megnevettet, el is gondolkodtat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése