2010. november 3., szerda

Tonhalas tészta



Mint ahogy azt már említettem, szeretem azokat a tésztákat, amelyek gyorsan elkészülnek (és persze finomak). Ilyen étel ez a tonhalas tészta, amit általában akkor készítek, amikor nincs nagy kedvem főzőcskézni.
Hozzávalók (2 személyre):

  • fusilli vagy penne (pennette)
  • egy fél vöröshagyma
  • egy hámozott paradicsom konzerv vagy 4-5 db paradicsom
  • két tonhalkonzerv
  • só, bors, olívaolaj
1. Tegyük fel a vizet a tésztához főni.
2. Vágjuk apróra a hagymát és a paradicsomot.
3. Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olívaolajat, dinszteljük meg egy kicsit a hagymát, adjuk hozzá a tonhalat, 1-2 percig kevergessük, majd adjuk hozzá a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk.
4. Miközben kifőzzük a tésztát, elkészül a szósz is (kb. 10 perc, időnként keverjük meg).
5. Szűrjük le a tésztát, adjuk hozzá a szószhoz, forgassuk át és már tálalhatjuk is:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése