Régebben (meg néha most is) sokszor gondban voltam, hogy milyen köretet készítsek a húshoz vagy a halhoz. Tegnap találtam egy jó kis receptet, amit rögtön el is készítettem.
Hozzávalók (2 személyre):
- 3 db sárgarépa
- 2 db kisebb vöröshagyma
- egy kis curry
- egy kis petrezselyem
- só, bors, olívaolaj
- A vöröshagymát vágjuk cikkelyekre, a sárgarépát pedig szeletekre (vékony hasábokra).
- Tegyünk kb. 3-4 ek olajat a serpenyőbe, adjunk hozzá egy kis curryt, azután pedig a hagymát és a répát.
- Sózzuk, borsozzuk és főzzük kb. 10 percig élénk lángon, gyakran megkavargatva. (Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis forró vizet is.)
- A végén szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
- Aki nem szereti a curryt, elkészítheti anélkül is, úgy is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése