2010. szeptember 27., hétfő

Zöldséges tészta - Pasta con le verdure



Régebben nem igazán voltam nagy barátságban a zöldségekkel, de amióta Olaszországban élek, igencsak megváltozott a helyzet. Most is van egy-két dolog, amit nem szeretek, de ma már nem gond betartani azt a szabályt, amely szerint 3-féle zöldséget és 2-féle gyümölcsöt kellene enni egy nap ahhoz, hogy egészséges életet éljünk. Egyik kedvenc receptem ez a zöldséges tészta: finom, egészséges és nem utolsósorban gyors. Nálam főleg azok az (olasz) tésztareceptek a nyerők, amelyeknél mialatt felforr a víz és kifő a tészta, a szósz is elkészül és még arra is marad időm, hogy megterítsek; igencsak előnyös a munkás hétköznapokra...


Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • néhány koktélparadicsom (de lehet nagyobb paradicsom is darabokra vágva)
  • egy fél vöröshagyma
  • penne vagy fusilli tészta
  • olívaolaj, só, bors, esetleg friss bazsalikom

1. Tegyük fel a vizet a tésztának.

2. Pucoljuk meg és vágjuk fel a hagymát. Daraboljuk fel a többi zöldséget is, a koktélparadicsomokat pedig vágjuk félbe.

3. A serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat, futassuk meg rajta a hagymát. Utána tegyük bele a paprikát, 1-2 perc után a cukkinit, majd a padlizsánt és időnként keverjük meg. (A sorrend a zöldségek mérete alapján változhat.)

4. Főzzük ki a  tésztát.
5. Kb. 10 perc alatt a zöldségek is elkészülnek, az utolsó 2 percre adjuk hozzá a paradicsomdarabokat is. A végén sózzuk, borsozzuk.
6. Szűrjük le a tésztát, tegyük bele a serpenyőbe és forgassuk át a zöldségekkel együtt. Díszítésként használhatunk friss bazsalikomot is.





      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése