2010. augusztus 25., szerda

Olaszország új "sztárjai"

Időnként Olaszországban is felbukkan egy-két személy, aki egyszercsak híressé válik. De ha feltesszük a kérdést, hogy miért is, a válasz nem biztos, hogy valaha is megérkezik.
Idén nyáron két római lány, Debora (17) és Romina (15) vált elsősorban az Internet (de a tévé és a rádió) sztárjává. Hogyan? Meginterjúvolták őket az ostiai (egy Róma melletti) strandon (gyakorlatilag azt kérdezték tőlük, hogy mit csinálnak ebben a nagy melegben), ők a római dialektusban és szlengben válaszoltak és egy csapásra híresek lettek ... 
A különböző videófelvételek és újságcikkek kommentjeit olvasva az emberek két csoportját lehet találni: van, akiknek tetszik (gondolom itt többségében vannak a fiatalok), mások viszont nem értik, hogy két egyszerű, az iskolában bukdácsoló lány (a 15 éves Romina például a nálunk kb. 7.-nek megfelelő osztályba jár és a 17 éves Debora tanulmányi eredményeiről is jobb nem beszélni), akik még az olasz nyelvet sem beszélik jól (csak a dialektust) miért válnak híressé, illetve milyen képet festenek az országról. 
Mindenesetre érdekes, hogy az interjúban említett Calippo jégkrémrúd eladásai egy hónap alatt 25%-kal emelkedtek. Egy jól megtervezett, ki tudja mennyibe kerülő reklám sem hozhatott volna ilyen eredményt ...
A Calippo tehát jól járt, mi meg még egy ideig csak a fejünket csóválhatjuk és elkapcsolhatunk arról a csatornáról, ahol a két hölgy éppen felbukkan.
Íme a "híres" videó (a felirat néha távol áll attól, amit mondtak, de segít a megértésben):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése