2010. augusztus 6., péntek

Az olaszok fele nem megy nyaralni 2010-ben

Augusztus Olaszországban a szabadságolások fő időszaka. Augusztus 15. itt ünnep és a legtöbben ebben az időszakban veszik ki a nyári szabadságukat, már csak azért is, mert az olasz cégek jó része ilyenkor 2-3 hétre egyszerűen bezár.
A napokban olvasott újságcikkekből azonban az derül ki, hogy az olaszok csaknem fele (46%-a) nem megy nyaralni sehova. Ez 3%-kal több, mint tavaly. Az okok között első helyen természetesen a "piszkos" anyagiak szerepelnek. Vannak természetesen olyanok is, akik családi vagy egészségügyi okok miatt nem mennek sehova, illetve olyanok, akik ebben az időszakban dolgoznak (nagy részük gondolom a turizmusban).
A válság hatására két új tendencia figyelhető meg: az utóbbi évekhez képest többen választották a júliusi nyaralást és a kempingezést (lakókocsival) az alacsonyabb árak miatt.
A legkedveltebb úticélok pedig a következőek: Olaszországban maradva Dél-Olaszország, illetve a két nagyobb sziget, Szicília és Szardínia, de hódítanak a kisebb szigetek is, mint pl. Lampedusa. A legtöbben természetesen a tengerhez mennek, de kedvelt úticélok a tavak és a hegyek is (pl. Trentino-Alto Adige). Külföldre a legtöbben Ibizára és Spanyolország más részeire, illetve Görögországba utaznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése