2010. augusztus 12., csütörtök

A Molveno-tó

A Molveno-tó
A héten Trentinoban vagyunk, rokonlátogatáson. Az idő nem valami jó, ma már esik is és úgy tűnik, hogy így marad egész héten. Tegnap azért sikerült egy kis kirándulást tennünk a Molveno-tóhoz (kb. 860 m). Előtte semmit nem tudtunk róla, csak úgy jött az ötlet, hogy menjünk el ehhez a tóhoz, mivel itt még nem jártunk. Az idő már itt sem volt igazán szép, de végül is szerencsénk volt, mivel amíg ott voltunk, nem esett.
A falu (Molveno)
 Kellemes meglepetés volt a hely, egy gyönyörű tó, hegyekkel körülvéve. Molveno egy kedves kis település a tó partján (az egyetlen), tele szállodával, de mégsem zavaró módon. Kimondottan ideális családok számára, mivel a tó környékén rengeteg mindent lehet csinálni. Amiket mi láttunk: napozni, fürdeni a tóban, a füvön bármilyen játékot játszani, van kosár-, strandröplabda-, foci-, teniszpálya, egy kis acquapark. Lehet bocsát játszani fedett pályán, vízibiciklit, kajakot, csónakot, szörföt kölcsönözni, minigolfozni, biciklivel vagy gyalogosan körbejárni a környéket, rengeteget kirándulni. Felvonó visz fel a Pradel fennsíkra (1300-1500 m). Rengeteg programot szerveznek a gyerekeknek és a legtöbb ingyenes! Szóval nekünk nagyon tetszett, biztos hamarosan visszatérünk. Reméljük, az idő is szebb lesz...
A Molveno-tó
Molveno
 Annak aki esetleg szeretne többet megtudni a környékről, ajánlom a www.moleno.it oldalt (olaszul, németül és angolul olvasható).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése