2012. szeptember 28., péntek

Önkéntes munkák világszerte


Az előző blogbejegyzéshez részben hasonló lehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket.
Ebben az esetben nem saját tapasztalat, legalábbis egyelőre, de mindenesetre megfontolandó lehetőség, ha valaki egy kicsit több időt (min. egy hetet, de inkább többet) szeretne külföldön tölteni, nem pénzszerzés, hanem inkább tapasztalatszerzés és egy kis nyelvtanulás céljából. Önkéntes munkáról van szó farmokon, ahol a ház környékén, kertben, gazdaságban végzett munkáért cserébe szállást, ellátást adnak. Így az önkéntesnek alkalma van megismerni egy másik kultúrát, felfedezni a környéket a szabadidőben, a nyelvet gyakorolni és (miért ne?) megtanulni egy kicsit kertészkedni.

Sőt, ha belegondolok, nem rossz lehetőség azoknak sem, akik ki szeretnének menni külföldre dolgozni: ha megvan a célország, város, a környékén lehetne például olyan önkéntes munkát vállalni, ahol lenne pár szabad óra is “igazi” munkalehetőség/szállás után kutatni vagy akár a házigazdák is segíthetnek. Így legalább betekintést is lehet nyerni az ottani életbe és komolyabb kockázat nélkül eldönteni, hogy tetszene-e ott.
Én ezeket az oldalakat találtam: http://www.helpx.net/  és http://www.workaway.info/, de egy kis kereséssel biztos sok más lehetőséget is lehet találni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése