2011. április 13., szerda

Spenótos finomságok – Salatini agli spinaci

Az egyik kollégám apukája elég sok mindent termeszt és ráadásul nála minden bio, így nemrég elhatároztam, hogy néhány dolgot nála fogok venni. Hiszen ismerőstől csak megbízhatóbb és ezekben az idényzöldségekben csak több vitamin van, sőt az ízük is más. Az utolsó adag spenótból készítettem ezeket a kis batyukat. A recept nagyon egyszerű, főleg ha valaki ugyanúgy, mint én már kész leveles tésztát vesz. Az igazi persze úgy lenne, ha azt is mi készítenénk (legközelebb így lesz).
(A salatini sós aprósüteményeket jelent.)


Hozzávalók:

  • kb. 20-30 dkg spenót
  • 10 dkg ricotta
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • só, bors, kis szerecsendió, vaj
  • egy adag leveles tészta
  • egy tojássárgája
  1. Mossuk meg a spenótot, egy kis vajon pároljuk meg, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
  2. Amikor kész, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd daraboljuk apróra.
  3. Adjuk hozzá a ricottát és a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk.
  4. A kész tésztalapból szaggassunk köröket. Az egyikre tegyünk tölteléket, a másikat helyezzük rá és zárjuk le szépen a széleket. Folytassuk így tovább, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Helyezzük egy tepsibe a batyukat, kenjük meg egy tojássárgájával és süssük kb. 10 percig a már 180°-ra előmelegített sütőben.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése