2011. április 19., kedd

Borsós, tonhalas, paradicsomos spagetti – Spaghetti con piselli, pomodorini e tonno


Kedvenc olasz újságomban, a Cucina Modernában találtam ezt a  receptet is. Szeretem ezt a lapot, mert a receptek nagy része tényleg egyszerű és jó ötleteket ad a mindennapokra.

Hozzávalók:
  • spagetti
  • 20 dkg (fagyasztott) borsó
  • egy tonhalkonzerv
  • 16 db koktélparadicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • fél vöröshagyma
  • só, bors, olívaolaj
  1. Tegyük fel a vizet a tésztához főni.
  2. Vágjuk apróra a hagymát és félbe a paradicsomot.
  3. Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olívaolajat, dinszteljük meg egy kicsit a hagymát, adjuk hozzá a borsót, 1-2 perc után a paradicsomot, majd újabb két perc után a tonhalat. Sózzuk, borsozzuk, kevergessük pár percig.
  4. Közben főzzük ki a tésztát.
  5. Szűrjük le a spagettit, adjuk hozzá a szószt, forgassuk át és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése