2013. március 24., vasárnap

Firenze, Toszkána


Firenze, Piazza di S. Croce
Múlt szombati firenzei kiruccanásom (2 óra vonattal) apropóját az szolgáltatta, hogy párom szombat késő délután ért haza Frankfurtból és a repülője Firenzében szállt le. A firenzei reptér egyébként sokkal kisebb és sokkal kevesebb gépet fogad, mint pisai társa. Mivel az időjárás is kedvező volt (idén márciusban azon kevés napok egyike, amikor nem esett) egy kellemes, nézelődős napot töltöttem Toszkána székhelyén.

Firenze, S. Croce templom

Mivel többször is jártam már Firenzében, szerencsére nem voltam arra kényszerülve, hogy feltétlenül végigjárjam az összes kötelező látnivalót. Így például szívfájdalom nélkül hagyhattam ki az Uffizi képtárat, azért is, mert a bejárat előtt igen hosszú sor kígyózott.

Firenze, Santa Maria del Fiore bazilika
Mivel a legtöbb nevezetesség a belvárosban van, mindet útba ejtettem persze, de csak a bazilikába mentem be, illetve a kupolájába.  
Firenze, Ponte Vecchio

Firenze, Ponte Vecchio - ékszerbolt

Firenze, Santa Maria del Fiore bazilika
A 463 lépcsőfok kicsit megerőltető volt, de először a kupolát díszítő Utolsó ítélet freskó, majd a város elém terülő látványa bőven kárpótolt ezért a kis erőfeszítésért.


Kedvenc teremet, a Piazza della Signoria-t sem hagyhattam ki.
Firenze, piazza della Signoria

Firenze, Piazza della Signoria, Neptun szobor
A toszkán és olasz finomságokat kínáló piac, a sok étterem,  bár, cukrászda egy kis kóstolóra csábít.


Firenze, panforte
Firenzéről annyi helyen lehet olvasni olyan sok információt, hogy én itt, ebben a blogbejegyzésben inkább csak néhány képet osztanék meg, kedvcsinálónak vagy emléknek.

Firenze, Cellini Perseusa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése