Tipikus őszi, nálunk téli étel is, mivel a mi környékünkön télen az eső a jellemző, nem a hó. Olaszország más részein napok óta havazik, nálunk két napja csak esik és esik az eső, így ma ebédre párom elkészített egy jó kis vargányás rizottót (általában én főzök, de egy-két étel elkészítése az ő feladata). Mint a többi rizottóhoz is, ehhez is idő kell.
Hozzávalók 2 személyre:
Vargányás rizottó |
- 150 g rizs
- vargánya (mi a szárított verziót használjuk, 20 g-ot két főre, de lehet többet is)
- diónyi vaj
- 1 közepes vöröshagyma
- zöldség alaplé
- parmezán
Az elkészítése nem bonyolult, egy kis türelem kell hozzá.
Áztassuk be a szárított gombát legalább fél órára.
Áztassuk be a szárított gombát legalább fél órára.
Egy kis olívaolajon pirítsuk meg a nem túl apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, keverjük meg egy kicsit, majd kezdjük el merőkanalanként hozzáadni a zöldség alaplevet. Amikor már hozzáadtunk néhány merőkanálnyit és a rizs kb. félig megfőtt, adjuk hozzá a gombát. Folytassuk tovább az alaplé adagolásával (esetleg hozzáadhatunk egy kicsit a gomba levéből is.) Amikor a rizottó elkészült, tegyünk hozzá egy pici vajat, keverjük meg és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt parmezánnal, de nélküle is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése