2012. január 16., hétfő

Camogli (Ligúria)

Az elmúlt hetekben igencsak sűrű volt a programom (még mindig két munka köt le), nem is volt időm írni a blogra. Január első hétvégéjén viszont végre volt 3 szabadnapom (péntek, január 6. itt ünnep) és mivel az idő is kegyes volt hozzánk, értsd inkább tavasznak tűnt, mint télnek, kirándultunk egy kicsit. Camogliban tavaly is télen (vagy talán ősszel?) jártunk, hasonlóan szép időben, most ismét felkerestük ezt a helyet.
Tőlünk kb. egy órányira van, Genovához közel. Camogli mellett található Recco, ami a sajtos foccacciáról hires.
Forrás: www.cavoloverde.it
Camogliban is van egy hely, ahol reccói sajtos focacciát árulnak elvitelre (a parton Revello néven találjátok meg, via Garibaldi 183).
Így délben a hosszú sort kivárva (mindenki itt vásárol), mi is beszereztük a sajtos focaccia adagunkat (isteni finom, bár meglehetősen drága) meg egy kis hagymás focacciát és pizzát és a parton megebédeltünk. Amint az a képen is látszik, nem mi voltunk az egyedüliek, akik ezt a megoldást választották.
Camogli tipikus ligúr halászfalu a kikötőjével, szűk sikátoraival és színes házaival, amelyeket a hely adottságai (szűkössége) miatt több (akár 5-6) emeletesre építettek.

Az újságolvasás, nézelődés vagy akár a focizás is kellemes időtöltés ilyen helyen, ilyen időben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése